Ez itt a nem hivatalos Nike blog.

Nike blog

Nike blog

Sportruházat

2009. január 06. - angelday

A Nike sportruházat és sportszergyártó cég. A két fogalommal kapcsolatban azonban helyre kell tennünk néhány dolgot. Az egyszerűbbel kezdjük: a sportszer sporteszköz (amivel sportolunk), viszont a sportruházat már izgalmasabb téma.

A sportruházat (sportswear) ugyanis sportos ruházatot jelent. Ezek azok a ruhadarabok, amiket az ember a kényelmük miatt visel, utcai csukák, tréning nadrágok, kapucnis felsők, illetve ami "jól néz ki" és kedveljük. Azt a ruházatot viszont, amit sportoláshoz gyártanak, technikai ruházatnak (technical gear) hívják. Ez utóbbiba értjük a foci és futó cipőt, futáshoz való technikai öltözetet, tenisz dri-fit felsőt, és egyáltalán minden olyasmit, ami a sporthoz szűkebb értelemben való.

Az ember azt is gondolná, hogy a Nike, mint gyártó cég, bevételének nagy részét technikai ruházatból teszi ki, de ez nem igaz. Elég ha belegondolunk abba, hogy 100 emberből hány vásárol magának futócipőt, és hány vásárol melegítő felsőt, azaz sportruházatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://nike.blog.hu/api/trackback/id/tr19852110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása