Ez itt a nem hivatalos Nike blog.

Nike blog

Nike blog

Nike logó evolúció

2009. február 26. - angelday

Az alábbiakban bemutatnánk a Nike logó fejlődéseinek stációit. A jobb oldali a jelenleg is használt logójuk (csak egy egyszerű pipa), bár itt-ott még előfordul a jobbról második feliratos változat is.

A Nike mindenesetre azon ritka márkák közé tartozik, aminek vizuális identitás-kulcsa (ha megengeditek) gyakorlatilag teljesen változatlan maradt az évek során.

A swoosht egyébként egy portlandi egyetemista, Caroline Davidson tervezte 1971-ben. Mindösszesen 35 dollárt kapott a tervéért, ami az inflációt figyelembe véve, elég nevetséges összeg a grafikai világban. A logó nagyjából ugyanaz maradt, noha érdemes megjegyezni, hogy bizonyos al-márkák, így például a Nike Skate és a Nike Soccer ennek variációit használja. A Sportswear egyébként ma is a feliratosat használja.

A bejegyzés trackback címe:

https://nike.blog.hu/api/trackback/id/tr71968811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bibibibi 2009.02.28. 19:24:33

helo! nagyon tetszik a blogod :]] és láttam írtál a pesti váci utca 28-szám alatti nike boltról. kis segítséget szeretnék kérni. én ceglédi vagyok és sajnos nem tudok felutazni, viszont sürgősen beszélnem kellene egy bolti eladóval, a bolt telefonszámát viszont nem tudja megadni a tudakozóplusz sem, mert ugye nem hivatalos. nem tudnál véletlenül annak a boltnak valami elérhetőségét megadni? telefonszámot, vagy e-mailcímet? előre is köszönöm!

DaMartian 2009.03.30. 12:16:01

Váci u. 28 telefonszám: 1-411-1044
Sok sikert!
süti beállítások módosítása