Ez itt a nem hivatalos Nike blog.

Nike blog

Nike blog

A Nike, mint a foci VB legnagyobb sztárja

2010. június 14. - angelday

Nem mindennapi siker lett a Nike "Write the Future" reklámja. Olyannyira nem, hogy sajtóközleményt is ki lehetne belőle adni, de inkább csak beidézzük a Kreatív Online-t:

Ugyan a Nike nem hivatalos szponzora a futball világbajnokságnak, a fogyasztók mégis összekapcsolják a sportszermárkát a Dél-Afrikában éppen zajló legnagyobb sporteseménnyel – derül ki a Nielsen felméréséből, melynek során internetes oldalakat – blogokat, közösségi site-okat, üzenfalakat – vizsgáltak. A vébéhez kapcsolódó elemzésünket most a szponzoráció bemutatásával egészítjük ki.

A kutatócég szerint a Nike-t angol nyelvi közegben kétszer annyian említették a foci vb-vel kapcsolatban, mint versenytársát, a FIFA-partner Adidast, amely egyébként a hivatalos szponzorok közül a legtöbbbször emlegetett brand volt.

A világbajnokság 32 csapata közül kilenc – köztük az amerikai és az ausztrál játékosok - Nike öltözéket viselnek, míg Adidasban 12 ország focistái mérkőznek.

A netezők körében a legnagyobb aktivitást a „Write the future“ kampány váltotta ki, a május közepén a Youtube-ra felkerült videóban olyan futballista sztárok szerepelnek, mint Wayne Rooney és Christiano Ronaldo, de feltűnik Kobe Bryant kosárlabdázó és Roger Federer teniszező, vagy éppen a Simpson családból Homer.

A bejegyzés trackback címe:

https://nike.blog.hu/api/trackback/id/tr972081598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almee 2010.06.15. 12:45:23

Az eredmény nem meglepő. Ez a reklám zseniális, még ha egy vagyonba is kerülhetett. Az Adidas meg béna, le van fagyva. A reklámjuk is nagyon átlagos. Szerintem foci téren is bőven uralkodó márka lesz a Nike, pedig van pár évtizedes hátrányuk!!!

himmelhergott 2010.06.25. 01:14:06

cannavaro megírta a jövőt az biztos. holnap meg drogba és CR írhatja.
süti beállítások módosítása